DEMO-DAGEN 2017

Mmmm...kom je ook een stukje proeven??

De laatste feestdag is alweer in zicht!!

Op 2e Pinksterdag zijn wij geopend van 10:00-16:00 uur en zullen wij onze ovens demonstreren tussen 13:00 en 15:00 uur.

Maar niet getreurd...

onderstaande vrijdagavonden staan wij weer voor u klaar tussen 19.00 en 21.00 uur.

23 juni, 7 juli, 28 juli, 18 augustus, 8 september en 29 september.

 

Niet gelijk kopen?
Huren kan ook!

Pizzaovenhuren

Pizza Quattro Stagioni

-       Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus.

-       Strooi er oregano en geraspte mozzarella overheen.

-       Bedek een kwart van de pizza met achterham.

-       Hetzelfde geldt voor de champignons, zwarte olijven en artisjokken.

-       Maak de pizza af met nog wat mozzarella en een paar drupjes olijfolie.

Pizza Margherita

-       Verdeel tomatensaus over de pizzabodem.

-       Leg er plakjes mozzarella en basilicumblaadjes op.

-       Sprenkel tot slot wat olijfolie over de pizza.

Een lange tafel, meerdere generaties en volop verhalen. Familiedag! Aan het hoofd van de tafel een steenoven waaruit de lekkerste gerechten tevoorschijn komen. Wat er wordt geserveerd? Dat is iedere keer weer een verrassing. Eet smakelijk!

 

Zalm met pesto van de barbecue

-       Maak pesto met 30 gram basilicumblaadjes, 50 gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, 50 gram pijnboompitten en olijfolie.

-       Leg de zalm op aluminiumfolie en smeer de bovenzijde in met de pesto.

-       Verdeel pijnboompitten, partjes tomaat en stukjes courgette over de zalm.

-       Vouw de aluminiumfolie losjes om de zalm. Zorg dat het pakketje goed dicht zit. 

-       De bereidingstijd op de barbecue is ongeveer een kwartier.

Oven koop je bij

Pizza Hawaii

-       Smeer tomatensaus over de bodem.

-       Leg er ham, mozzarella en ananas op.

-       Maak de pizza met wat basilicumblaadjes

       af als hij uit de oven komt.

 


Pizza Salami

-       Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus.

-       Verspreid plakjes salami over de bodem.

-       Leg hier mozzarella overheen.

-       Bestrooi de pizza met geraspte kaas.

Pizza 10 sec in de oven

Pizzabodem maken

-       Ingrediënten: 250 gram tarwebloem, een halve theelepel bakkerszout, 7 gram gist, 2 eetlepels olijfolie en 1,25 milliliter lauw water.

-       Meng eerst de droge ingrediënten en voeg daarna olijfolie en water toe.

-       Kneed het mengsel met een deegmachine of met de hand.

-       Laat het deeg een uur in een licht ingevette schaal op kamertemperatuur rusten.

-       Haal het deeg uit de kom, druk er voorzichtig wat lucht uit en verdeel het in 2 stukken.

-       Maak 2 bollen en leg ze circa 5 minuten onder een stukje plastic.

-       Rol met een deegroller de bollen uit tot een grote cirkel: de bodem is klaar!

 

Een vuurtje stoken, welke man houdt er niet van? Doe je dat in de steenoven, dan kun je tegelijkertijd een paar mooie stukken vlees klaarmaken. Samen met je vrienden. Dikke trui aan, biertje erbij en de verhalen komen vanzelf!

 

Steak met knoflook en rozemarijn

 

-       Maak marinade met 100 milliliter olijfolie, 2 eetlepels verse rozemarijn, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout en ¼ eetlepel zwarte peper.

-       Doe de steak in een kom en prik aan beide zijden een paar keer in het vlees. 

-       Giet de marinade over het vlees en zet het minimaal een uur in de koelkast.

-       Gaar de steak op de grill.

-       Laat het vlees 10 minuten rusten en serveer het daarna in plakken.

Pizza groen


Pizza Al Tonno

  •        -       Smeer de bodem in met tomatensaus.
  •        -       Snijd mozzarella in plakjes en 
  • -      -     verspreid die over de bodem.
  •        -       Maak de pizza af met de tonijn en                               olijven.

 

Zon? Naar buiten! Het liefst met vriendinnen. Kletsen met een pot thee erbij. Of een koud glas witte wijn. Ondertussen komt de houtoven op temperatuur. Samen pizza’s maken, aardappels poffen en vlees garen. Volgend weekend weer?

 Gepofte aardappel met kruidenboter
-       Boen de aardappelen schoon onder de kraan en dep ze droog.
-       Leg iedere aardappel op een stukje aluminiumfolie.
-       Wrijf ze in met kruidenboter en een beetje gemalen zeezout.
-       Vouw de pakketjes dicht en laat de aardappelen ongeveer 30 tot 40 minuten garen.

pizza 90sec in de oven bon appetit

Met ingespannen gezichten rollen de kinderen het deeg tot een mooie bodem, die met uiterste precisie wordt belegd. De een houdt van paprika, de ander van kaas. En af en toe moet er natuurlijk even geproefd worden. Wanneer de pizza’s de oven ingaan, klinken er hoopvolle stemmen. Hoe zal de pizza smaken? Lekker natuurlijk, smikkelen maar!

 

Maak je eigen pizza!

-       Koop kant-en-klaar pizzadeeg of maak het zelf. Bekijk het recept voor het maken van een pizzabodem

-       Smeer het deeg in met tomatensaus.

-       Bedek de pizza met alles wat je lekker vindt, zoals salami of ham. 

-       Strooi er tot slot wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Ingredienten2


Tomaten uit eigen tuin, verse aardappelen van de boer en vlees van de biologische slager. Heerlijk eerlijk. Klaargemaakt boven de smeulende kolen in de steenoven. Puur natuur!

Varkenshaas met courgette en krieltjes

-       Maak marinade van basilicum, knoflook, peper, zout, 1 eetlepel balsamicoazijn en

      2 eetlepels olijfolie. 

-       Snijd de varkenshaas in stukken, giet de marinade er overheen en zet het mengsel een

      halfuur in de koelkast. 

-       Gaar de krieltjes voor in de magnetron en snijd plakjes courgette.

-       Prik het uiteinde van een plak courgette aan een spies en vervolg met de stukken vlees

      en krieltjes. Rijg tussendoor de plak courgette erdoorheen. 

-       Bak de spiesjes ongeveer 12 minuten op de barbecue.

Het water loopt je in de mond Mozerella tomaat


Pizza Quattro Formaggi

-  Smeer olijfolie en tomatenpuree over de

      bodem.

   - Bedek ieder kwart van de pizza met een

      ander soort kaas. Hiervoor kun je

      mozzarella, Parmezaanse kaas, belegen

      kaas en gorgonzola gebruiken.

      -  Bestrooi de pizza met peper, 

      basilicum en zout.


Het water loopt je in de mond Mozerella tomaat


Pizza Caprese

     -       Snijd de tomaat en haal het zachte                  gedeelte eruit.

  -       Verdeel de mozzarella in plakjes.

  -       Beleg de pizzabodem om en om met de               schijfjes mozzarella en tomaat.

  -       Strooi hierover eventueel wat zout en peper.

     -       Maak de pizza met olijfolie en basilicumblaadjes af als hij uit de oven komt

Pizza Rucola met Geitenkaas

-       Smeer de bodem in met pesto.

-       Snijd geitenkaas in de vorm van dunne munten en verspreid ze over de bodem.

-       Leg plakjes tomaat over de geitenkaas en bestrooi het geheel met knoflook.

-       Maak de pizza met rucola af als hij uit de oven komt.